Vind je Koreaans leren moeilijk? Je bent niet de enige.

Word vloeiend in Koreaans en bereik TOPIK niveau 2 of 3 in slechts 2-3 jaar.

Herken jij deze frustraties van zelfstudie?

 • Vermoeid van eindeloze apps en verwarrende YouTube-tutorials?
 • Gebrek aan structuur en duidelijke voortgang?
 • Uitgeput door de zoektocht naar hoogwaardige leermiddelen in het Nederlands?
 • Genoeg van eenzaam leren?
 • Motivatieproblemen omdat je in je eentje studeert?

Wij kennen dat gevoel maar al te goed..

Het leren van een nieuwe taal zou een opwindend avontuur moeten zijn, maar het kan snel veranderen in een moeizame reis zonder de juiste begeleiding. 

Als je zelf Koreaans hebt proberen te leren, heb je ongetwijfeld deze frustrerende obstakels ervaren. Ik namelijk ook.

Apps, websites, video's - er was geen tekort aan bronnen om uit te kiezen. Maar in plaats van me te helpen, zorgde dit enorme aanbod ervoor dat ik verdwaalde in een zee van informatie. Ik verspilde kostbare tijd aan het proberen te ontdekken welke bronnen betrouwbaar waren en welke niet. Het juiste vinden was als het zoeken naar een speld in een hooiberg.

Het gebrek aan structuur was een andere uitdaging. Zonder een duidelijke leerweg stuiterde ik van het ene onderwerp naar het andere. Het voelde alsof ik puzzelstukjes verzamelde zonder te weten hoe ze in elkaar pasten. Ik maakte nauwelijks vooruitgang en mijn zelfvertrouwen begon te wankelen.

Misschien wel het meest ontmoedigende aspect van zelfstudie was de eenzaamheid. Als de motivatie daalde, was er niemand om me aan te moedigen om door te gaan. Ik worstelde om mijn interesse vast te houden en mijn enthousiasme voor het leren van Koreaans te behouden.

Bovendien waren er momenten waarop ik brandende vragen had, maar niemand om ze aan te stellen. Mijn twijfels bleven onbeantwoord en mijn vooruitgang stagneerde.

Waarom vertel ik je dit verhaal? Omdat ik wil dat je weet dat je niet alleen bent in je reis om Koreaans te leren. EduKimchi staat klaar om je te begeleiden van nul tot vloeiend Koreaans.

Dus waarom blijven worstelen met zelfstudie en de frustraties die het met zich meebrengt? Het is tijd om het stuur over te nemen en serieus te investeren in je Koreaanse reis. EduKimchi staat klaar om je te begeleiden naar succes.

Wacht niet langer. Jouw Koreaanse reis begint hier.

 • Ben jij gek op de Koreaanse taal en cultuur en wil jij ook de taal leren?
 • Wil jij ook goed tot vloeiend Koreaans leren spreken, lezen en schrijven en wil je dit leren op een hoogwaardige manier en niet in een simpele praatgroep? 
 • Zoek je iets waarbij je flexibiliteit hebt, zodat je het leren goed kunt combineren met je drukke dagelijks leven?
 • Wil je dat alles liever niet alleen doen, maar samen met een docent, in een klas en met een stok achter de deur?

Was het antwoord op alle vragen 'ja'? Dan heb je bij deze alles gevonden wat je zocht!

Vanaf nu is het eindelijk voor iedereen in Nederland en België mogelijk om op hoogkwalitatieve niveau Koreaans te leren met ons stap-voor-stap systeem: de EduKimchi Academy+

Wat is EduKimchi Academy+?

De EduKimchi Academy+ is een uitgebreide en resultaatgerichte opleiding waarmee je in 2-3 jaar vloeiend Koreaans kunt leren en TOPIK niveau 2 of 3 kunt bereiken.

 • Je bent meteen ingeschreven voor alle TOPIK1 of TOPIK 1 en 2 cursussen. 
 • Je leert compleet en er hoeven geen gaten in je kennis te ontstaan.
 • Je hebt geen keuzestress om te kijken welke cursus, wanneer bij jou past.
 • Bonus: Je krijgt de TOPIK Prep cursussen gratis
 • Bonus: Je krijgt 2 conversatietrainingen per maand gratis

Stap 1 - Jouw doel

Allereerst moeten we jouw doel weten. Welk niveau Koreaans wil jij graag bereiken?

Current Progress
Current Progress
Current Progress
TOPIK1
Current Progress
Current Progress
Current Progress
TOPIK2
Current Progress
Current Progress
Current Progress
TOPIK3
 1. 1
  Wil jij simpelweg een keer op vakantie naar Korea en wil je misschien tteokbokki of Koreaanse barbecue in het Koreaans kunnen bestellen en heb je verder geen behoefte aan echt diepgang in de taal? Dan raden we je aan om voor TOPIK1 te kiezen. Dit duurt ongeveer 0,5-1 jaar om te bereiken.
 2. 2
  Wil je goede gesprekken met je Koreaanse vrienden kunnen voeren, en misschien drama series of films zonder ondertiteling kunnen kijken? Dan is TOPIK2 wat voor jou. Dit duurt ongeveer 2-2,5 jaar om te bereiken.
 3. 3
  Wil je vloeiend worden en de taal volledig beheersen? Dan raden we je aan om voor TOPIK3 te gaan en dit duurt 3+ jaar.

Stap 2 - Onze aanpak - De vier verflagen

Verflaag 1 - De basis

Je bestudeert eerst de videocursus. Alle lessen worden eerst opgenomen in onze studio. Hier bekijk je de les, inclusief uitleg en oefeningen. Door eerst de video te bekijken, weet je 1) wat je kunt verwachten, 2) begrijp je de live les beter, en 3) kun je gerichte vragen stellen.


Verflaag 2 - Verdieping

Je bestudeert het lesboek. Wij produceren onze eigen boeken in Almere, volledig in het Nederlands. Je leert niet van het Nederlands naar het Engels naar het Koreaans, maar direct van het Nederlands naar het Koreaans. Hierdoor hoef je geen extra vertaalslag te maken en zul je de stof beter en sneller begrijpen.

Verflaag 3 - Toepassing

Nadat je de videocursus en het lesboek hebt bestudeerd, is het tijd voor de live les. In de les pas je de stof voornamelijk toe en oefen je ermee. Je zult merken dat je de stof goed begrijpt en de les goed kunt volgen, waardoor het leren leuk wordt.

Verflaag 4 - Motivatie

Maar deze drie verflagen zijn niet genoeg. Hoewel deze verflagen je in staat stellen de stof te begrijpen, is er nog een vierde stap: motivatie.


Dit doen we met een krachtige stok achter de deur: de Team Battles.


Aan het begin van elke cursus word je ingedeeld in groepen van 4-5 mensen. Gedurende de cursus werk je samen aan huiswerk, bereid je samen de lessen voor en strijd je tegen andere teams.

 
Het team dat uiteindelijk wint, krijgt een gouden rand om hun certificaat.

Stap 2 - Onze aanpak - Flexibiliteit

Negen op de tien van onze studenten werken of studeren fulltime, en daarom hebben ze flexibiliteit nodig. Wij bieden deze flexibiliteit op vier manieren:

Al onze lessen worden live via internet gegeven, waardoor het gemakkelijk en toegankelijk is. Geen gehaast na het werk of onderbroken avondeten; met één klik kun je eenvoudig inloggen op je laptop, tablet of telefoon.

Kies uit twee verschillende avonden om de lessen te volgen. De lessen duren tussen 1,5-2 uur. Als je normaal gesproken op maandag les hebt, maar het een keer niet uitkomt, kun je bijvoorbeeld op woensdag de les volgen.

Elke cursus wordt geleverd met een bijbehorende videocursus die is opgenomen in onze studio. Hierdoor kun je de les altijd voorbereiden of achteraf herhalen.

Alle live lessen worden opgenomen, dus zelfs als je een keer niet aanwezig kunt zijn, kun je de opname later bekijken.

Voorbeeldtraject

Ben je benieuwd hoe jouw opleiding er de komende 2-3 jaar uitziet?

 • TOPIK1 (Jaar 1)
  • TOPIK1-A
  • TOPIK1-B
  • TOPIK1 Prep Cursus
 • TOPIK2 (Jaar 2)
  • TOPIK2-A
  • TOPIK2-B
  • TOPIK2 Prep Cursus
 • TOPIK3 (Jaar 3)
  • TOPIK3-A
  • TOPIK3-B
  • TOPIK3 Prep Cursus

Voorbeeldles

Bekijk hieronder een voorbeeld van de live les en download de infogids van onze niveau 1 cursus om een beeld te krijgen van de cursus en het lesboek.

Hoe zou jij het vinden als je vloeiend Koreaans kon spreken en...

 • Eindelijk je favoriete Kimchi kan bestellen in het Koreaans?
  Een simpel compliment naar de chef kan al het verschil maken tijdens jouw reis in Korea.
 • Je favoriete K-drama zonder subs kon kijken?
  Direct van de bron, zonder verkeerde vertalingen. Precies hoe de maker het had bedoeld.
 • Je favoriete K-pop nummers mee kon zingen?
  Met de juiste uitspraak je favoriete nummers meezingen.
 • Naar Korea zou vliegen en probleemloos met de locals kon communiceren?
  Is dit niet te gek? Wil je ook een willekeurige bar uit kunnen lopen met drie nieuwe Koreaanse vrienden of vriendinnen?

Wat jouw voorgangers over EduKimchi zeiden...

Waarom kiezen voor Kimchi Academy+?

Kwalitatief hoogstaand lesmateriaal

Kimchi Academy+ biedt toegang tot hoogwaardig lesmateriaal, waaronder videolessen, geschreven lessen, oefeningen en interactieve quizzen.


Gestructureerde Leertrajecten

Onze cursussen zijn zorgvuldig opgebouwd om ervoor te zorgen dat je een solide basis opbouwt en geleidelijk vorderingen maakt. Bij Kimchi Academy+ weet je altijd precies waar je naartoe gaat.

Community van Medestudenten

Sluit je aan bij een levendige gemeenschap van medestudenten die dezelfde passie delen voor het leren van Koreaans. Samen oefenen, studeren en groeien maakt de reis des te lonender.

Flexibiliteit

We begrijpen dat het leven druk kan zijn. Daarom bieden we flexibele leeropties, waaronder live online lessen en opnames van lessen. Leer op je eigen tempo en op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Effectieve Leermethoden

Onze unieke leerbenadering, met onze vier 'verflagen', zorgt ervoor dat je de stof niet alleen begrijpt, maar ook toepast en onthoudt. Bij EduKimchi leer je de Koreaanse taal echt beheersen.


Persoonlijke Begeleiding

Onze ervaren instructeurs staan klaar om je vragen te beantwoorden en je te motiveren. Je bent nooit alleen in je leerreis. We zijn er om je te helpen, te begeleiden en te ondersteunen.


Resultaatgericht

Ons doel is duidelijk - we willen zoveel mogelijk studenten opleiden naar TOPIK niveau 2 of 3. Bij Kimchi Academy draait het allemaal om resultaten. Je leert niet alleen, je bereikt ook.

Conversatietrainingen

We bieden 2 gratis conversatietrainingen per maand aan, zodat je je Koreaanse spreekvaardigheid kunt verbeteren. Praktisch Koreaans leren is net zo belangrijk als theoretische kennis.

Loyalty Bonus

Breng een vriend of vriendin mee naar Kimchi Academy en ontvang beide beloningen, waaronder privélessen. Samen leren is leuker en effectiever.


Onze missie is om zoveel mogelijk volwassenen in Nederland en België op te leiden naar TOPIK2 of TOPIK3 binnen 2-3,5 jaar.

Voor wie is Kimchi Academy+?

Voor mensen die goed tot vloeiend Koreaans willen leren spreken, lezen en schrijven.

Voor mensen die flexibiliteit zoeken, zodat je het leren goed kunt combineren met je drukke dagelijks leven.

Voor als je niet alleen wilt leren, maar samen met een docent, in een klas en met een stok achter de deur?

De snelste, meest effectieve en betaalbare manier om van nul naar TOPIK niveau 1, 2 of 3 te gaan. 

Wat kost EduKimchi Academy+?

EduKimchi vergeleken met anderen


EduKimchi

Universiteit Leiden

Volksuniversiteit

UVA Talen

LOI/NHA

Duolingo

De optie voor een eenmalige losse cursus Koreaans

Live lessen met een echte docent en medestudenten

Stok achter de deur

Lage maandelijkse betaling

Een volwaardige opleiding met een concreet resultaat als doel

De mogelijkheid om samen met medestudenten vijf weken lang te wonen en te studeren aan een lokale taalschool in Korea

Leren op hoog niveau

Conversatielessen waardoor je de taal echt leert spreken

Modern lesmateriaal in het Nederlands

Live lessen die je via het internet kunt volgen waar je ook bent, op verschillende avonden.

Unieke hybride leermethode

Levendige community van medestudenten

Immersion - een weekend lang Japans, Koreaans of Chinees studeren

Korea groepsreizen

Wil je zowel Japans als Koreaans tegelijkertijd leren?

Ontmoet de mensen achter EduKimchi

Ontdek het team van EduKimchi en hoe ons team van gepassioneerde docenten en taalexperts jouw succes in het leren van Koreaans waarborgt.

Nari Doerga

Mede-oprichter EduKimchi


''Ik probeer EduKimchi groter en groter te maken zodat meer awesome mensen zoals jij deze awesome taal gaan masteren.''Shiro Hoang

Mede-oprichter EduKimchi


''Ik vind het belangrijk dat de mensen het leuk vinden, lachen, nieuwe leuke mensen ontmoeten en nog steeds weg lopen met het gevoel dat ze echt iets hebben geleerd.''

Morgan-seonsaengnim

Docent


Zal de Koreaanse cursussen verzorgen zodat jij binnen 1-3,5 jaar TOPIK1, TOPIK2 of TOPIK3 niveau hebt bereikt.
Hannah-seonsaengnim

Docent


Zal de Koreaanse cursussen verzorgen zodat jij binnen 1-3,5 jaar TOPIK1, TOPIK2 of TOPIK3 niveau hebt bereikt.


Dongwoo-seonsaengnim

Docent Conversatie


Zal de conversatietrainingen verzorgen zodat jij niet alleen kennis hebt van het Koreaans, maar het ook kan spreken.

Jasmijn-seonsaengnim

Docent


Zal de Koreaanse cursussen verzorgen zodat jij binnen 1-3,5 jaar TOPIK1, TOPIK2 of TOPIK3 niveau hebt bereikt.


Meest gestelde vragen

Hoeveel uur besteed ik aan een cursus per week?

De TOPIK1-cursussen duren naar verwachting 1,5 uur per les. Daar komt nog eens 1,5 uur aan huiswerk/voorbereiding bij, wat betekent dat je er in totaal 3 uur per week mee bezig bent. Bij TOPIK2 zijn de lessen 2 uur lang en komt er nog 4 uur aan huiswerk/voorbereiding bij, waardoor je er wekelijks 6 uur mee bezig bent.

Hoeveel leerlingen zitten er in een klas?

In een klas zitten gemiddeld 22 mensen, met een aantal tussen de 20 en 30 leerlingen.

Wat als ik studievertraging oploop?

Bij elk traject ontvang je een half jaar extra tijd. Als je kiest voor het TOPIK2-traject, dat 2 jaar duurt, krijg je een half jaar extra om de cursus af te ronden. Dit stelt je in staat om een pauze te nemen en later weer verder te gaan.

Wat is de prep cursus?

Met de prep cursus stomen we je in 4-5 weken klaar voor het TOPIK 1 of TOPIK 2 Examen. Het TOPIK1 en TOPIK2 examen wordt 2-3 keer per jaar in Leiden, Belgie en Duitsland gegeven. Het is niet verplicht om voor het TOPIK examen te gaan, maar dan ben je er in ieder geval wel klaar voor.

Wat houden de conversatietrainingen in?

Bij EduKimchi krijg je twee conversatietrainingen per maand van een halfuur/drie kwartier. Dit zit standaard in jouw Academy+ pakket. Hierbij oefen je met 1 van onze native docenten in groepsverband conversatie.

Mag je net als met de bootcamp de ene keer op woensdag en de andere keer op donderdag aansluiten?

Jazeker!

Ik heb me nu opgegeven voor TOPIK1. Dit omdat ik gewoon niet zo goed in de toekomst kan kijken. Ik verwacht wel dat ik daarna verder wil met TOPIK2 als mijn situatie het dan toelaat. Kan je na TOPIK1 verlengen voor TOPIK2?

Ja dat kan, maar het is wel voordeliger om direct voor TOPIK2 te kiezen.

Moet ik mijn camera aan hebben staan tijdens de lessen?

Nee, dit is optioneel.

Wat als ik tussentijds wil stoppen?

Je hebt wettelijk gezien 14 dagen bedenktijd waarbinnen je kunt annuleren. Na deze periode is annuleren niet meer mogelijk.

Wat als het mij niet lukt om binnen 2-3 jaar de TOPIK2 af te ronden?

Dan kan je jouw Academy+ verlengen met 1 of 2 jaar.

Wat als je een twijfelaar bent en niet goed weet of je voor TOPIK 2 of 3 wil gaan?

Voorlopig bieden we alleen nog het TOPIK2 pakket aan. Zodra je bijna klaar bent met TOPIK2, zijn we twee jaar verder en zal het TOPIK3 pakket ook beschikbaar zijn.

Hoe ga je met de Team Battles om als iemand een aantal weken met vakantie is (in een andere tijdszone)?

Dit kan je onderling met je team afspreken.

Is er ook een evaluatiemoment mogelijk per (bijvoorbeeld) half jaar? Dat je met een docent kunt sparren hoe het gaat/ hoe je er voor staat? Waarom iets wel of niet lukt?

Na iedere cursus doen we een korte herhaalcursus waarin we in vijf weken alles herhalen wat je hebt geleerd tijdens de cursus om ervoor te zorgen dat je alles goed hebt begrepen.

Voor het eerst blijft de grammatica ook daadwerkelijk hangen..

SARA

Vind deze formule van lessen top. Je krijgt de uitleg en de woordenschat voor de live les en uiteindelijk kan je al je vragen stellen tijdens de live lessen. Alles wordt nog eens mooi overlopen, waarbij je feedback krijgt over uitspraak en uitleg bij de overige vragen. De lessen zijn makkelijk te volgen. Ik heb al andere lesgevers gehad maar voor het eerst blijft de grammatica ook daadwerkelijk hangen. Plus je leert veel leuke medestudenten kennen. Win win!

Zeer duidelijk en overzichtelijk lesmateriaal. Handig dat je eerst even zelfstandig een videoles kan bekijken en dat je daarna via een online les nog eens alles te horen krijgt en de kans krijgt om vragen te stellen. De onmiddellijke feedback op uitspraak is ook een grote meerwaarde!

Zeer duidelijk en overzichtelijk lesmateriaal..

Anke

Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap gezet heb..

Natela

Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap gezet heb, volg al Japans via Kotatsu, wat mij erg trots van maakt. Enorm veel respect voor deze talen gekregen vooral door hun geschiedenis, cultuur en mooie taal. Ik ga tot het einde, is mijn doel van het leven geworden om deze talen te beheersen en daarnaast mijn zoontje van 4 ook te motiveren om het ook te gaan leren en hoop ontzettend dat jullie ook cursussen voor kinderen gaan geven en dichtbije toekomst. Dank voor mooie tijd, enorm fijne lessen, motivatie.

Kotatsu + EduKimchi Combi Deal

Voor mensen die zowel Japans als Koreaans tegelijkertijd willen leren. Let op: je hebt per live cursus 1,5-2 uur per week les, inclusief 1,5-2 uur huiswerk per week. Dit betekent dat je per week 3-4 uur studeert per taal en als je beide talen volgt, wordt dit verdubbeld naar 6-8 uur per week. Heb je genoeg tijd beschikbaar voor deze inzet? Dan kun je beide talen tegelijkertijd studeren.

Bekijk hier een overzicht van onze Japanse cursussen:

>